Ivo Verrijckt

Ivo Verrijckt

Al meer dan 40 jaar jouw persoonlijke bouwcoach voor bouwen met vertrouwen in de Antwerpse en Limburgse Kempen.

Hoe bepaal je welke bouwtechniek ideaal is voor jou?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Welke bouwtechniek is ideaal voor jou? Die keuze is uiteraard afhankelijk van welke stijl je wil. Vandaag de dag zijn er op het vlak van woningbouw vier mogelijkheden: traditionele bouw, houtskeletbouw, betonbouw of staalbouw. Soms komen we al eens in contact met mensen die het allemaal nog niet zo goed weten. Kiezen tussen een van de vier mogelijkheden is echter broodnodig, want welke bouwtechniek je kiest is basis van alles. Als je weet dat elke techniek zijn voor- en nadelen heeft, besef je dat de keuze niet makkelijk is. In een eerste gesprek brengen we jou zo goed mogelijk op de hoogte van al deze technieken en proberen we je zo objectief mogelijk te adviseren en te begeleiden in je keuze.

Bouwonderneming Verrijckt biedt traditionele woningbouw aan

Gaat je voorkeur naar traditionele woningbouw? Dan ben je bij Bouwonderneming Verrijckt aan het juiste adres. We geven je van in het begin heel duidelijk en in alle eerlijkheid alle mogelijke informatie mee, en inderdaad, ook de angels. Wat we altijd sterk beklemtonen is het feit dat je keuzes kunnen leiden tot een duidelijk prijsverschil. Wist je bijvoorbeeld dat moderne woningen doorgaans een pak meer kosten dan de gewone traditionele exemplaren? Dat komt omdat de structuur van de woning de bouwtechniek bepaalt, en dus ook het budget van de woning.

We leggen het prijsverschil even voor je uit

Een gewone traditionele woning bestaat uit verschillende ruimtes met muren, een zithoek, een eethoek in een L- of U-vorm, een keuken, daarachter een hoekje voor de wasmachine, veel aparte kamers. In een moderne woning durft alles een pak opener te zijn. Dikwijls zijn er grote afspanningen, weinig steunpunten en zeker geen steunmuren. De structuur is open en er zijn meer en grotere raampartijen. Dat maakt alles een stuk duurder, zeker op het vlak van isolatie omdat je moet voldoen aan de BEN-normen (Bijna EnergieNeutrale woning). Ligt er nog een verdieping boven, dan zit je met zware structuurbalken en metalen liggers. Allemaal heel duur materiaal.

Welke bouwtechniek is ideaal voor jou?

Onze raad? Kom eens met ons praten. Op ons visitekaartje staat niet voor niets de functie “Bouwcoach”. Het is uiteraard meegenomen als we een woning ‘verkopen’, maar dat is niet wat ons drijft. We weiger ons bouwadviseur te noemen, omdat we veel meer doen dan enkel adviseren. We zijn echte bouwcoaches, we begeleiden en helpen mensen en puren daar veel positieve energie uit. De visie en missie van Bouwonderneming Verrijckt is trouwens de volgende: we helpen en begeleiden mensen en helpen hen de ideale bouwtechniek te kiezen.

Lees nog andere interessante blogs

Wat kost een totaalrenovatie in 2020?

Wat kost een totaalrenovatie in 2020?

Hoeveel budget heb je nodig om te renoveren? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende factoren die de prijs bepalen bij een totaalrenovatie.