Ivo Verrijckt

Ivo Verrijckt

Al meer dan 40 jaar jouw persoonlijke bouwcoach voor bouwen met vertrouwen in de Antwerpse en Limburgse Kempen.

Wat kost het inrichten van een nieuwbouwwoning?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vraag ‘Wat kost het inrichten van een nieuwbouwwoning?’ is heel moeilijk te beantwoorden. Dat komt omdat niemand gelijk is — gelukkig maar – en omdat iedereen zijn eigen wensen en budget heeft. Ook de omstandigheden variëren van mens tot mens. Een jong koppel met kleine kinderen heeft heel andere prioriteiten dan een gesetteld ouder koppel van 55 à 60 jaar. 

Wat kost het inrichten van een nieuwbouwwoning? 

Laten we even teruggrijpen naar dat oudere koppel. Veel koppels nemen hun meubels mee van de oude naar de nieuwe woning. Het gebeurt zelfs dat we voor mensen een huis moeten ontwerpen op basis van de meubels die ze hebben en waar ze niet van willen scheiden. Voor die mensen tekenen we dan bijvoorbeeld een salon uit waar hun zetels perfect in passen. Soms hebben koppels heel hoge kasten. Ook daar houden we rekening mee bij het uittekenen van hun nieuwe woning. Wie zijn meubels meeneemt, is er dus relatief goedkoop van af. Toch wat interieur betreft. 

Is interieur te duur? Of veeleer betaalbaar? 

Interieur is niet echt duur. Er bestaan immers heel veel budgetmeubels. Ook de echt kwaliteitsvolle meubels die jaar en dag meegaan, generaties lang, vind je nog steeds in meubelwinkels. Maar die heel dure meubels maken maar een klein deel uit van het assortiment. Tachtig procent van de winkels wordt gevuld met budgetmeubels, en dat is een heel bewuste en consumentgerichte keuze. 

Budgettair kopen is altijd mogelijk 

Ook op het gebied van interieur, meubels en accessoires komt bouwen neer op het sluiten van compromissen. Bij het bouwen van een nieuwe woning komt immers heel veel geld kijken. Weet je wat we vaak adviseren aan mensen die een bepaalde woning willen bouwen, maar daar niet echt het budget voor hebben? We raden ze aan een compromis te sluiten, niet alleen op het vlak van bouwen, maar ook op het vlak van meubilair. Misschien kiezen ze in eerste instantie beter voor iets goedkopers, om dan later wat duurder te gaan? Om hun woning niet 100% volledig maar instapklaar af te werken? Om voorlopig een goedkope keuken te plaatsen – we gebruiken hierbij nogal gauw de benaming ‘Ikea-keuken’ – om daar de eerste jaren mee te overbruggen. En die keuken na een aantal jaar te vervangen door een duurder exemplaar. Kan allemaal. 

© C’bon

Lees nog andere interessante blogs

Wat kost een totaalrenovatie in 2020?

Wat kost een totaalrenovatie in 2022?

Hoeveel budget heb je nodig om te renoveren? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende factoren die de prijs bepalen bij een totaalrenovatie.