Ivo Verrijckt

Ivo Verrijckt

Al meer dan 40 jaar jouw persoonlijke bouwcoach voor bouwen met vertrouwen in de Antwerpse en Limburgse Kempen.

Wat doet een bouwcoach?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mooie naam, niet? Bouwcoach. Maar wat doet een bouwcoach nu precies? Kort samengevat komt zijn job op het volgende neer. Een bouwcoach adviseert een bouwheer, begeleidt en ontzorgt hem, en helpt de juiste technieken voor die persoon uit te zoeken. Die persoonlijke aanpak is trouwens broodnodig want elke persoon is anders, doet de dingen anders, heeft andere indrukken en gewoontes. Een bouwcoach probeert daar telkens opnieuw op in te spelen. Het ultieme doel van een bouwcoach is de bouwheer te helpen om een zo energievriendelijke woning te bouwen. En daarbij gebruik te maken van de juiste technieken waarvan de bouwcoach zeker weet dat die tussen de zeven en negen jaar terugverdiend zijn. 

Wat doet een bouwcoach nu precies? 

1. Biedt een bouwpakket aan dat beantwoordt aan je wensen 

Een bouwcoach zorgt ervoor dat hij een pakket aanbiedt dat volledig beantwoordt aan de eisen van de klant. Maar ook dat de bewoonkost van de te bouwen woning zo laag mogelijk wordt. Wat bedoelen we met bewoonkost? In een woning heb je altijd bepaalde verbruikskosten, denk aan de facturen die je krijgt voor gas, elektriciteit, verwarming, water. Op langere termijn komen daar de onderhoudskosten van de woning bij. Een woning moet je als een goede huisvader beheren. En dat begint al bij het onderhoudsvriendelijk bouwen. Zo kan je kiezen voor ramen die je niet om de vijf jaar hoeft te herschilderen. Je kan er ook voor kiezen niet de goedkoopste crepi te gebruiken. Want die moet je sowieso over vijf jaar vernieuwen omdat die te vuil is geworden. Je betaalt beter iets meer in het begin. 

2. Gebruikt alleen materialen die hun deugdelijkheid bewezen hebben 

Een bouwcoach probeert materialen voor te stellen die ook op lange termijn nog steeds gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn. Ook de technieken die worden gebruikt moeten goed zijn en hun deugdelijkheid bewezen hebben. Die technieken moeten zeker ook energiezuinig zijn. Onderhoudskosten en bewoonkosten in bedwang houden, dat is wat een bouwcoach doet. Een bouwcoach is zeker geen verkoper. Een bouwcoach probeert de klant iets aan te brengen waar die later nog veel plezier aan heeft. 

3. Geeft info over energiezuinig bouwen 

Een Belg heeft inderdaad een baksteen in de maag en wil per se bouwen, ook als hij het budget er niet voor heeft. Dat is de reden waarom er nog veel projectwoningen verkocht worden, zelfs onder de prijs. Het gebeurt vaak dat bouwheren een energievriendelijke woning laten bouwen die eigenlijk niet energiezuinig is. Bouwonderneming Verrijckt levert wel energiezuinige woningen af. Klanten van ons merken meteen aan hun rekening wat een E-peil nu precies betekent en inhoudt. Hun eerste energierekeningen blijken altijd heel laag te zijn. En wie bovendien zonnepanelen plaatst, moet bijna niets betalen. 

4. Houdt de bewonerskost van je woning zo laag mogelijk 

De overheid heeft de EPB-normen ingeroepen omdat ze heel goed weten dat energie alleen maar duurder zal worden. Om de welstand van de Belgische bevolking op peil te houden, leggen ze al een aantal jaar sterk de nadruk op energiezuinig bouwen. Als de energieprijzen steeds duurder worden, zorg je er beter voor dat die dure energie niet door de daken de hemel in wordt geblazen. Een bouwcoach helpt je die energiekosten te verminderen en de bewonerskost van een woning zo laag mogelijk te houden. 

Wil jij ook je bewonerskost zo laag mogelijk houden? 

Wat doet een bouwcoach? Een bouwcoach als Ivo Verrijckt van Bouwonderneming Verrijckt begeleidt, ondersteunt en adviseert jou. Maar hij wil jou vooral jou helpen een woning te bouwen met een zo laag mogelijke bewonerskost. Geïnteresseerd hoe hij dat doet? Neem gerust contact met hem op. 

© C’bon

Lees nog andere interessante blogs

Wat kost een nieuwbouwwoning in 2020?

Wat kost een nieuwbouwwoning in 2020?

Wil je weten hoeveel het kost om een huis te laten bouwen? Via dit artikel zetten we je graag op weg om een correcte inschatting te maken!