Ivo Verrijckt

Ivo Verrijckt

Al meer dan 40 jaar jouw persoonlijke bouwcoach voor bouwen met vertrouwen in de Antwerpse en Limburgse Kempen.

Wanneer schakel je het best een bouwcoach in?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tja, wanneer schakel je het best een bouwcoach in? Zo vroeg mogelijk uiteraard! Want dat levert het meeste rendement op. In iets meer technische termen klinkt het voorgaande als volgt. Alleen als je je héél vroeg in het bouwproces laat bijstaan door een bouwcoach die je begeleidt en adviseert, piekt je ROI – je return on investment. 

Wanneer schakel je het best een bouwcoach in? Zo vroeg mogelijk! 

Wat bedoelen we met zo vroeg mogelijk? Daarmee bedoelen we het moment waarop iemand begint te denken aan bouwen. Dan al zou die persoon een beroep moeten doen op een bouwcoach. Want hoe vroeger je een bouwcoach betrekt bij je bouwplannen, hoe meer hoogstaande adviezen je krijgt die je uiteindelijk veel geld opleveren. Met de hedendaagse wetgeving van EPB-eisen, verplichte isolatie, BEN-woningen – de BijnaEnergieNeutrale woningen – is elk goed advies dat je kan krijgen meegenomen. Bouwen wordt immers steeds moeilijker en technischer. Een leek vindt steeds moeilijker zijn weg in alle nieuwe bouwverplichtingen en eisen op het vlak van energiezuinigheid. 

Wat doet een bouwcoach eigenlijk? 

Als je er héél vroeg bij bent en je je bouwcoach al meeneemt naar de bouwgrond die je voor ogen hebt, dan is dat alvast een positieve stap. Een bouwcoach bekijkt de ligging van de bouwgrond en de oriëntatie ervan met deskundige ogen. Zo gaat hij na wat er precies op die bouwgrond kan en mag gebouwd worden. Hij pluist alles op voorhand uit, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vergeet niet dat bouwen een zeer belangrijke stap is. Je zit voor een hele tijd vast aan die ene beslissing. Je bent dus het best honderd procent zeker dat je goed zit, toch zeker al qua ligging. Een bouwcoach zorgt ervoor dat je je beslissing om daar te bouwen niet meteen betreurt. 

Maar een bouwcoach doet nog zoveel meer 

Hij of zij geeft je inderdaad ook heel wat informatie over energiezuinige bouwtechnieken die maximaal binnen de zeven à negen jaar terugbetaald zijn. Vergeet niet dat een particulier doorgaans slechts één keer bouwt in zijn leven. Op dat moment zoekt hij, als volslagen leek, uit wat er allemaal op de bouwmarkt te verkrijgen is. Hij begint te googlen en wordt geconfronteerd met massa’s tegenstrijdige informatie. Een leek ziet op de duur door het bos de bomen niet meer. Een bouwcoach daarentegen is gepokt en gemazeld in de wereld van de bouw. Hij zal je veel beter kunnen informeren over alle technische aspecten die bij een bouw komen kijken. 

Bouwcoach Ivo van Bouwonderneming Verrijckt staat je graag bij 

Ivo Verrijckt behoort al tot de derde generatie woningbouwers in zijn familie en teert op 40 jaar bouwervaring. Hij heeft een broertje dood aan standaardplannen en conceptwoningen en is werkelijk gepassioneerd door alles wat te maken heeft met bouwkwaliteit, comfort en energiezuinigheid. Alles begint en eindigt met de wensen, woonbehoeften en het budget van de klant. Want vergis je niet: het budget blijft de basis van het bouwen. Wanneer schakel je het best een bouwcoach in? Zo vroeg mogelijk! Zodra je maar begint te denken aan bouwen! Wacht dus zeker niet te lang om contact op te nemen met bouwcoach Ivo. 

© C’bon

Lees nog andere interessante blogs

Wat kost een nieuwbouwwoning in 2020?

Wat kost een nieuwbouwwoning in 2020?

Wil je weten hoeveel het kost om een huis te laten bouwen? Via dit artikel zetten we je graag op weg om een correcte inschatting te maken!