Ivo Verrijckt

Ivo Verrijckt

Al meer dan 40 jaar jouw persoonlijke bouwcoach voor bouwen met vertrouwen in de Antwerpse en Limburgse Kempen.

Bouwen is kiezen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Inderdaad, bouwen is kiezen. Als je bouwt lijkt het wel alsof je elke dag nieuwe keuzes moet maken. Wil je een landelijke of moderne woning? Kies je die tegel, of misschien toch liever die andere? Ga je voor de blauwe keuken, of neen, toch maar voor de rode? Juist omdat er zoveel keuzes op je af komen, kan bouwen een vrij stresserende bezigheid worden. Maar dat hoeft het niet altijd te zijn. Bouwonderneming Verrijckt beschouwt het als haar taak om jou zoveel mogelijk te helpen en te adviseren bij je bouwkeuzes.

Bouwen is kiezen

Al bij het eerste gesprek maken wij de klanten heel duidelijk dat ze compromissen zullen moeten sluiten. Mensen die voor de eerste keer bouwen hebben over het algemeen geen enkel benul van wat een bouw nu werkelijk kost. Misschien hebben ze wel een idee, maar als we hen concreet uitleggen hoe groot ze kunnen bouwen voor hun budget, dan zie je ze toch af en toe even schrikken. Tijdens dat eerste gesprek leggen we onze werkmethode uit en vertellen we over de stappen die we samen, tijdens de bouw, doorlopen. De beginperiode van een bouw is de meest stresserende periode, net omdat je in die periode heel veel keuzes moet maken op het vlak van woningstructuur, bouwmaterialen en technieken. Maar eens die keuzes gemaakt loopt alles van een leien dakje. Enfin, dat is toch het geval bij Bouwonderneming Verrijckt.

Compromissen zijn nodig, ook in de bouw

Het is nu eenmaal zo, bouwen is kiezen. Bouwen heeft te maken met budget, en dat budget is niet onuitputtelijk. Om je budget niet te overschrijden, moet je als bouwheer regelmatig compromissen sluiten, bijvoorbeeld op het vlak van materialen en afwerking. Dat is iets wat we meteen tijdens het eerste gesprek duidelijk maken aan onze klanten. Nooit spiegelen we hen de zaken mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn. We azen ook niet op die handtekening onderaan op het contract om hen dan later te confronteren met een meerprijs voor dit en voor dat. Zo zitten we niet in mekaar. Voor ons gaan eerlijkheid en vertrouwen boven alles. Telkens proberen we een voorstel uit te werken waarmee we de droomwoning van de klant kunnen realiseren binnen de mogelijkheden van zijn budget. Is dat budget niet toereikend, dan stellen we voor een woonklare woning te realiseren in plaats van een instapklare.

Lees nog andere interessante blogs

Wat kost een totaalrenovatie in 2020?

Wat kost een totaalrenovatie in 2020?

Hoeveel budget heb je nodig om te renoveren? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende factoren die de prijs bepalen bij een totaalrenovatie.